eng | ua
«« Назад до списку

Розпочинається біоповедінкове дослідження серед підлітків, які живуть або працюють на вулиці
 


25 квітня ГО «Український інститут соціальних досліджень ім. О. Яременка» провів навчальний семінар для регіональних організаторів перед початком чергового цікавого і надзвичайно важливого дослідження серед підлітків, які живуть або працюють на вулиці, що проводиться за підтримки Дитячого фонду організації об'єднаних націй «ЮНІСЕФ».

 

Дослідження має на меті на визначити рівень поширеності ВІЛ та оцінити поведінкові практики, пов’язані з ВІЛ, серед підлітків, які живуть або працюють на вулиці у 8 містах України: Дніпрі, Кривому Розі (Дніпропетровської обл.), Миколаєві, Маріуполі (Донецької обл.), Києві, Сєвєродонецьку (Луганської обл.), Одесі, Запоріжжі. 

До проекту залучатимуться підлітки віком від 10 до 19 років, серед яких буде проведено опитування і тестування на ВІЛ швидкими тестами. Тестування підлітків віком 10-13 років буде відбуватися відповідно до чинного законодавства, за наявності інформованої згоди законних представників.

Реалізація біологічного компоненту дослідження забезпечуватиметься Методично-організаційним моніторинговим центром НДСЛ «ОХМАТДИТ» та клініками дружніми до молоді у містах дослідження.

В рамках начального семінару було розглянуто методологію дослідження та ряд важливих організаційних питань для належної реалізації проекту.

Польовий етап дослідження заплановано на травень-липень 2017 р.

 

Побажання творчої наснаги і успіхів регіональним командам проекту!







 
Версия для печати

Український Iнститут Соцiальних Дослiджень (C) 2005